THE TOP TEN Højeste bygninger i Danmark
Denne top10-liste beskriver de 10 højeste bygninger i det danske kongerige.. Bygningernes historie, funktion og menneskerne bag bygningen.
Denne top10-liste beskriver de 10 højeste bygninger i det danske kongerige.. Bygningernes historie, funktion og menneskerne bag bygningen.
219
CURRENT RANK

CURRENT SCORE

[?]
less stats more stats

18.06

Rank  (best ever) 17
Score  (all time) 148.00
Created 04/22/13
Views 98
Votes [disabled]
COMMENTS1
DISAGREE?

Radisson Blu Scandinavia Hotel 136 m

Radisson Blu er på mange måder et varetegn for København, samt et af landets højeste bygninger med sine nuværende 88 meter. Men hvis det er op til Direktøren af Radisson Blu Scandinavia, så skal der tilføjes yderligere 10 etager til hotellet, hvilket vil gøre bygningen til Damarks højeste - i alt 136 meter!

Hotellet er bygget i 1973 og indeholder 542 værelser fordelt på 26 etager. Der er tale om et centralt placeret hotel i København, som ligger på Ny Tøjhusgrunden lige udenfor Københavns volde. Arkitekterne Ejner Graae og Bent Severin står bag udformning. Hotellet byder i dag på blandt andet på en restaurant på 25. Etage med udsigt udover byen og Casino Copenhagen i stue-ettagen.

Det 4-stjernede hotel skal have tilføjet yderligere 10 etager på de eksisterende 26, hvilket vil betyde en samlet højde på fremover 136 meter og gøre det til ikke kun Københavns men også Danmarks højeste bygning.

 
 
 

2
DISAGREE?

Herlev Hospital 120 m

Herlev hospital er pt. Danmarks højeste med 25 etager med højde på 120 meter og et grundareal på 30.000 m². Hospitalet blev indviet i 1976 efter en byggeperiode på 10 år. Det er et af landets største hospitaler med en medarbejderstab på 4.000. Source: Wikipedia
 
 
 

3
DISAGREE?

Tårnet på Christiansborg 106 m

Da det nuværende Christiansborg blev færdiggjort i starten af 1900-tallet var det landets højeste bygning- Christian IV er bygherren bag Christiansborg, som til dagligt huser den danske regering. Denne enorme bygning har netop gennemgået en større renovation, hvor kobbertaget blandt andet er blevet. Det er muligt at booke en rundtur i bygningen, hvis man ønsker at opleve magtens centrum på tæt hold.
 
 
 

4
DISAGREE?

Tårnet på Københavns Rådhus 105,6 m

Københavns Rådhus (inklusiv tårnet) er tegnet af arkitekten Martin Nyrop, han fandt inspiration ved at se på rådhuset i Siena, Italien. Rådhuset blev opført fra 1892 til 1905. Rådhuset blev indviet den 12. september 1905. Murermestre var H.O. Rasmussen og Olaus Mynster. Københavns Rådhus ernationalromantikkens hovedværk i Danmark.
 
 
 

5
DISAGREE?

Domus Vista 102 m

Domus Vista er placeret på Roskildevej på Frederiksberg i København og er i alt 102 meter højt, hvilket gør bygningen til Skandinaviens næsthøjeste beboelsesejendom. Den højeste er Turning Torso i Malmø, der blev indviet i 2005. Bygningen er tegnet af arkitekt Ole Hagen og stod blev indviet i 1969.
 
 
 

6
DISAGREE?

Vor Frelsers Kirkes tårn 91 m

Vor Frelsers Kirke (hvilket tårnet er en del af) ligger i Sankt Annæ Gade på Christianshavn i Københavns Kommune. Selve kirken er nok mest kendt for spiraltårnet, som er 91 meter højt.
Kirken ligger med sin symmetriakse orienteret fra sydvest – tårnet – mod nordøst – alteret – men for nemheds skyld benævnes denne akse som vest-øst i denne artikel. Tårnindgangen kaldes derfor vestportalen, selvom det ikke stemmer helt med kompasset. Source wikipedia.

 
 
 

7
DISAGREE?

Skt. Nikolaj kirke 90 m

Det nuværende spir i kirken er en moderne rekonstruktion af det oprindelige, bygget I i 1909 på initiativ og betalt af Carlsberg stifteren Carl Jacobsen. Tårnet er I alt 90 meter højt.
Bygningen, som blev indviet i 1912, er en moderne rekonstruktion i mindre størrelse af den ødelagte kirke, og i forbindelse med det gamle tårn har den tjent som blandt andet orlogsmuseum og hovedbibliotek (på loftet!) før den fik sin nuværende funktion.


 
 
 

8
DISAGREE?

Helligåndskirken 90 m

Helligåndskirken eller Helligaandskirken er en kirke placeret I hjertet af København, ved Amagertorv, som er en del af Strøget. Kirkens adresse er Niels Hemmingsensgade, opkaldt efter en navnkundig teolog, som var præst ved kirken 1547-53.
I 1582 tog Københavns statholder Christoffer Valkendorf initiativ til at færdigøre af tårnet. Det blev nu bygget i krydsforbandt, hvor det tidligere var munkeforbandt, så overgangen mellem den gamle og den nye del er tydelig i murværket. Tårnet blev opført i otte stokværk adskilt af bjælkelag, hvor det øverste, der som i dag rummede klokkerne, var omkring dobbelt så højt som de øvrige. Source wikipedia


 
 
 

9
DISAGREE?

Carlsberg Hovedkontor 88 m

Carlsberg Hovedkontor, som stod færdig I 1961, er en a Danmarks højeste kommercielle bygningerne med sine 80 meter I alt – fordelt på 26 etager. Bygningen kan ses overalt på Vesterbro og vil snarest få selvskab af flere høje bygninger, når den nye Carlsberg bydel står færdig.
 
 
 

10
DISAGREE?

Crowne Plaza Hotel 85 m

Crowne Plaza Hotel er med sine 85 meter et af Danmark højeste hoteller.
 
 
 

(all people watching this list)


RECOMMENDED LISTS
COMMENTS
blog comments powered by Disqus